12 Ağustos 2010 Perşembe

Mirage 2000 bir Fransız firması olan Dassault yapımıdır.70lerin sonunda Fransa için tasarlanmış hafif avcı uçağıdır. Daha sonra başarılı bir model haline gelmiş ve bir çok ülke tarafından kullanılmıştır.

Dassault Mirage F1 gibi geleneksel açılı kanat dizaynına sahip olan uçakları ilk üretim safhasında dizayn etmiştir. Daha sonra bu dizayn geliştirilmiş ve Mirage versiyonları artırılmıştır. Bunlardan biri de delta kanatlı Mirage III lerdir. Bu dizayn manevra kabiliyetinden başka yüksek hızalarda stability ve basit üretim gibi avantajlar sağlamaktaydı. Bu dizaynın başarılı olması Mirage 2000 de aynı konseptin kullanılmasına imkan vermiştir. Elektronik uçuş (fly by wire) sistemi uçağa hem çeviklik hem de kontrolde kolaylık sağlamaktadır.

Tek motora sahip olan Mirage 2000, 4 tona kadar yakıt taşıyabilir. Kanat altındaki atılabilir yakıt depoları bu miktarı önemli ölçüde arttırır. Ayrıca Mirage 2000 6.3 tona kadar mühimmat taşıyabilir. Bu yükler her kanat altında 2 pilon, gövde altında 5 pilon olmak üzare 9 pilon vasıtasıyla taşınır.

0 yorum:

Yorum Gönder